Az újdonság varázsa! iStick T80

Előszó

Magyarországon az elsők között kaphattunk meg egy teljesen új készüléket, amely az iStick T80 elektromos cigaretta. Teljesen új Mod és tank, amelyhez újgenerációs porlasztó is párosul. A dobozt így címezték meg: “egyszerűen okos”. Meglátjuk…

Használat

A KIT-et gyárilag 2 ml-es tankkal kapjuk, de ajándékba jár hozzá egy bubis palást, amit 5 ml-esre tudjuk bővíteni. A szétszerelése korántsem volt sétagalopp, ugyanis a vékony acélgyűrűt rettenetesen nehéz volt leszerelni, de sikerült. Ezután már pikk-pakk rátettem az új palástot, összeszereltem, és kész. A KIT elég erősen “orrnehéz”, -amit lentebb jobban kifejtek-, így leeséskor szinte fixen tankra érkezik. Új porlasztókat kapott a T80, így a bekategorizálása nem volt egyszerű, mivel a EF-M 0,6 ohm volt beszerelve és a min-max terhelhetősége 18-35W-ig szólt, ezért közelebb áll egy GS-hez, mint egy EC-hez, de ízben már inkább már HW-re hajaz, így érdekes kombinációt kapott a szett.

Mod

A modnak retro dizájna van. Letisztult forma, és a régi GS tankos iStick TC-ket idézi, alumínium külső, lekerekített élek, amely már-már az iJust henger külsőbe megy át. Sokkal könnyebb, valamivel nagyobb, ellenben jóval erősebb, ugyanis nevéből is ered (T80) 80 W teljesítményt tud leadni. Menüje 2 részből áll, mint a legtöbb új Eleafnek. A plusz+tűzgomb benyomásával a kijelzőmegjelenítést (puff, másodperc, áramerősség leadás), árnyék mod (energiatakarékosság szempontjából kijelző eltüntetés), előfűtés, verziómegjelenítés, akku állapot. Míg a tűzgomb 3-szori megnyomásával a teljesítménytényezőket tudjuk módosítani. Tehát mindennel rendelkezik, amire egy vérbeli e-cigisnek szüksége van. Természetesen ezt a készüléket már az új Type C kábellel tölthetjük.

Tank

Merőben más mint a legtöbb Eleaf tank. Amit a mod veszített súlyából, azt a tank felszedte magára. Rettentő nagy súlya van. Ízig vérig acélból készült a legtöbb alkatrésze. A szipka felső kategóriás műgyanta. A porlasztó lent helyezkedik el, ami azért is előnyös, mert az alacsony e-liquid szinten még van azért tartalék a rendszerben, tehát egy kis biztonságot ad, mielőtt megpörkölnénk a porlasztót. Kialakítás szempontjából inkább DL, de MTL-ként is használható. Az utántöltő rész az igazi nagy újítása a komplett KIT-nek, ugyanis elcsúsztatható sapka részét egyrészt kicsit szorosabbra oldották meg, és mindemellett egy olyan gumialkatrészt építettek az utántöltő nyíláshoz, amely csak a befele menő részt engedi, de az onnan való kifolyást gátolja, ami a szivárgásokat erősen minimalizálja, sőt ki merem jelenti, egyenesen megszünteti.

Összegzés

Kicsit olyan érzetem van, mintha ez nem egy KIT lenne. Pillekönnyű retro mod, és mellé brutál masszív tank, amely nem mellesleg 5 ml-es e-liquid kapacitással rendelkezik. Innovatív megoldásaival viszont egy új irányt vehet az Eleaf termék család, amivel megalapozza a kezdők DL tankját.

Ajánlás

Bevallom, elég nehéz kérdés ez, mert minőségben, kialakításban azért megüti az ELLO Duro-s szintet, de ízre, gőzre nézve, inkább kezdőkre kategorizálnám. Ha valaki egy GS-től komolyra vágyik, de nem akar túlzásokba esni, akkor ezt a kittet ajánlanám, mert van benne potenciál. Mivel jelenleg két porlasztót ajánl az Eleaf egy 18-35W, és egy 30-60W-igot ezért az a GS után, de EC elé sorolnám, ami egy kezdő-közép kategória.

 • 9/10
  Dizájn és anyaghasználat - 9/10
 • 8/10
  Zsebbarát/teljesítmény - 8/10
 • 9/10
  Íz, és gőz - 9/10
8.7/10

Összegzés

Anyaghasználat profi! Nincs hiba! Talán csak az, hogy a súlybeli kontraszt a tank, és mod között engem egy kicsit zavar, de nyilván ez csak megszokás kérdése. Lekerekített kialakítása miatt nem zavaró zsebben, viszont méret/teljesítményben elmarad társaitól. Az ízek kicsit tompábbak, emiatt ajánlom az erősebb ízeket, gőzben viszont GS, és EC közötti, ami hozza a papírformát. Árról jelenleg nem tudok nyilatkozni, mert a KIT még nincs a forgalomban. 

6 hozzászólás “Az újdonság varázsa! iStick T80” bejegyzéshez

 1. Tisztelt Címzett!

  4 hónapja használom a fent említett terméket, amit nagyon megszerettem. 0.6 ohm-os porlasztóval hajtom 40-50 w között. 1 hónapja viszont a beállított 40-50 w értékemnél pontosabban a w betűje fölött megjelent egy P betű, amit nem igazán tudom mit jelent vagy mi lehet a gond. Az észrevételem viszont, hogy sok esetben beéget és torok ütéseket tapasztalok,ami eddig nem volt. Kellemes mély DL-ezéseket lehetett kihozni belőle. 2 alkalommal is cseréltem porlasztót de a helyzet változatlan. PG/VG 50%/50% 3mg nikotin és 10% keverem aromával, amit elejétől fogva egyformákat használok.
  Ha esetleg tudna segíteni vagy ötlettel szolgálni az igazán jól jönne! Válaszát előre is köszönöm!
  Tisztelettel:. Piricsi György

  1. Tisztelt Piricsi György,

   Sajnálattal tudatom önnel, hogy a “p” betű semmi jót nem jelent. Azt jelzi, hogy az akkumulátor kezdi feladni a szolgálatot. Mivel ennek a modnak nem cserélhető alapesetben az akksija, így sajnos a mod cserére szorul. Az akkumulátorok bizonyos töltési ciklusig használhatóak. Igy ha túl sokszor töltötte, a meghibábosadás valószínűsége is egyenes ágon nőtt.

   Üdvözlettel,
   Eleafworld.hu

 2. Sziasztok. 5 napos a készűlékem.De irdatlan karcolodik. Lehet a kűlső borítás cserélni? Kényes rózsaszín.
  Kőszi a választ.
  Űdv
  Blummer Diána

  1. Szia,

   Sajnos nem lehet, tokot lehet rá szerezni, de nagyon nehezen, és nem minden típushoz. A tankot lehet védeni egy fillére szilikon gyűrűvel, ami az ütések lenne védhet.

   Üdvözlettel,
   Eleafworld.hu

 3. Sziasztok összetört a palást 5ml is es nem találok sehol ugyan olyat. Ami rávalo eben tudtok segiteni

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük