Kicsi a bors, de… Eleaf iStick Kiya 50 W mod, GS air 2 (19 mm) tank

Előszó

Az iWũ teszt után szerettem volna kipróbálni egy újabb kis teljesítményű MTL tankos “kit”-et, hogy eldöntsem velem van-e a baj, vagy elfogult voltam. Nos is-is, ezért a már korábban tesztelt kis teljesítményű eszközökhöz fogom hasonlítani a Kiya-t.

Használat

A Kiya alapvetően a GS Juni-val áll KIT-be, de mivel azt nem lehet beszerezni, mert már nem gyártják, ezért egy GS air 2 tankkal tesztelek. 75%-ban 6 mg-mos, 25%-ban 12 mg-mos folyadékot használtam a teszthez, mert így nyertem ki azt az erőt, ami számomra kielégítő volt. Súlyban, és méretében is alacsonyabb egy 30W-os iStick-tól, tehát a zsebbarát tulajdonsága is nagyon jó. Marok tűzgombos, bár méretei miatt nem nagyon találkozik a tenyerünkkel. Menüje egyszerű, könnyen kezelhető.

Mod

A MOD maximális teljesítménye 50 W, és 1600 mAh akkumulátor kapacitással rendelkezik. Méreteiben rendkívül kicsinek számít, viszont 1,45 colos kijelző párosul hozzá, ami elég nagynak tűnik. Funkcióiban mindent tud, amit a nagyok, és ki kell emeljem az anyaghasználatot, mert ilyen jó fogású mod-dal eddig még nem találkoztam. Alumínium a designért, a puha műanyag a kényelmes fogásért felelős. Ez az a fajta műanyag, amit a jobb márkájú kocsikba raknak. A kijelző nagysága is átlagon felüli, egyszerre sok minden megjeleníthető, ami más eszközön pl.: egy iKonn i200-on választást igényel. Ilyen például: akkumulátor állapot, a porlasztó állapota, aktuális idő, teljesítmény, aktuálisan leadott teljesítmény. Ezek mind egyszerre jelennek meg, de természeten ezek variálhatóak. Az én beállításom így néz ki: aksi, porlasztóállapot, középen watt szám, leadható feszültség, puff mennyiség. A töltése micro USB kábelen keresztül működik, amely csatlakozója alul található.

Tank

Hiába az új generáció, ezt a fajta GS tankot is relatív a tank szétszedésével kell újratölteni, annyira, hogy egyúttal akár egy újratöltés során a porlasztót is kicserélhetem. A felső sapka nem leválasztható, de természetesen a szipka igen. A 17 mm-eshez képest tömzsibb az alakja, továbbá nagy különbség, hogy itt a levegőztetőt nem lehet állítani. Gőzben rettenetesen jó egy MTL-hez képest, ízben viszont elmarad, így az általam használt Hangsen USA mix kevésbé érezhető, mint EC-vel, vagy egy HW-val szemben.

Összegzés

Egy rendkívül jó összerakott kit, a mod kiemelkedő, de a tank alul marad hozzá képest. Amennyire pozitívan csalódtam a modba annyira csalódtam a tankba. Nem azt mondom hogy használhatatlan, mert nem szivárog, nem köpköd, egyszóval ez egy jól működő rendszer, de amennyire testreszabható a mod, a tank annyira nem. A tank alumíniumból van, de hála az alkotóknak, a szipka műanyagból van, így megmarad a zománc réteg a fogakon.

Ajánlás

Azoknak ajánlom, akik narancs, világoskék, kék cigit szívtak, de azoknak is 12mg-mos verziót, de érdemes egy 6 mg-most tartalékba tartani. A füst imitálásban jó, de ízben érdemes kicsit elrugaszkodni, és kicsit erélyesebb ízvilágot kipróbálni.

 • 10/10
  Dizájn és anyaghasználat - 10/10
 • 8/10
  Zsebbarát/teljesítmény - 8/10
 • 8/10
  Ár/érték arány - 8/10
 • 8/10
  Íz, és gőz - 8/10
8.5/10

Összegzés

Nagyszerű színösszetétel, és kiemelkedően jó minőség párosodik a kitbe, és mindezek mellett zsebbarát is. A teljesítmény megvan, de az akkumulátor kapacitása kicsit elmarad ahhoz, hogy egy DL tankra váltsunk, és ebben az árkategóriában nem elhanyagolható ez a fajta nézet, de az MTL tankokhoz kifejezetten jó. Gőzben kiemelkedő, ízben kicsit alul marad.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük