A méltán híres iStick Pico 75W MELO 3 tankkal vs klónok 2. rész

Előszó

Az iStick Pico 75W a leghíresebb Eleaf termék, körülbelül 2016 márciusában került piacra, tehát nem egy mai darab, viszont átütő sikert ért el, és a mai napig előszeretettel vásárolják kezdők, és haladók is.

Használat

Egyszerű és nagyszerű.  Megvannak azok a beállítási lehetőségek, amik kellenek, és a EC porlasztóknak hála nagyon jó a porlasztási teljesítménye, nincs túl csicsázva, és mégis elegáns, és zsebbarát. 6 mg-mos folyadékot használtam hígítás nélkül.  Én 2 ml-es tankot használtam, és habár egy kicsit nagyobb lesz a 4 ml-es tank miatt, de szerintem megéri, hogy ne keljen napi 3-szor, 4-szer újratöltögetni. Az 0,3 ellenállású EC porlasztók 30-80 watt teljesítményt tolerálnak, és a 30W-on már elértem az igényeimet, úgyhogy nem volt fullasztó érzés szívni az e-cigit. Takarékosság szempontjából ez az optimális, de megbirkózik a nagyobb teljesítménnyel is, ami nyilván a porlasztó, és az akkumulátor élettartamát rövidíti.

Mod

Az akkumulátor nem beépített, ebbe is egy 18650-es akku szükséges a működéshez. Az alap beállítási módok elérhetőek, amit a Tudásbázis menüpont alatt érhettek el, vagy ide kattintva. A plusz-mínusz gombok a mod alján érhetőek el, a tűzgomb a kijelző felett. A stealth mod aktiválásához, és deaktiválásához (ami a kijelző be- és kikapcsolást jelenti) a tűzgomb, és a mínusz gomb folyamatos nyomása szükség amíg meg nem jelenik a piktogram. Csatlakoztatása a standard 510 foglalaton keresztül történik, ami más tankokkal való csatlakoztatást is engedi.

Tank

A MELO 3-as tank az egyik legjobb tank a piacon. Habár az utántöltéshez le kell csavargatni a tetejét, nem pedig oldalra csúsztatós mint a MELO 4-es, de semmilyen szivárgást nem tapasztaltam az utántöltés kivételével. Ezért bátran merem leírni, hogy ez a tank rendelkezik a legjobb hőtágulási problémamentességgel, mert legtöbb tankot érzékenyen érinti az alacsony akku, vagy a túl kevés e-liquid töltöttségi szint. Mint írtam, én a 2ml-es verzót használtam, és a sűrű töltések elkerülése végett a 4ml-est választanám, ha erre van lehetőség. De jóval ritkábban fordul elő ez a nagyobb méret.

Összegzés

Élveztem a hosszútávú tesztet, bár tény, hogy az ára kicsit borsosabb, de egy kiforrott, jó minőségű technikával találkoztam, ami a hagyományos cigi leszokásában nagy segítséget nyújt. Nem kell azon idegeskedni, hogy a folyadék kifolyt a zsebemben, vagy nem tudom úgy eltenni, hogy kényelmetlenül érezzem magam miatta.

UPDATE: Egy eredeti EC 0,3-mas porlasztó ideális használat mellett 6 hónapot bírt csere nélkül folyamatos használat mellett.

Ajánlás

Mindenképp ezt ajánlom kezdőknek, mert egy későbbi komolyabb, nagyobb teljesítményű vásárlásnál visszatérhetünk a jól bevált iStick Pico-nkhoz, de azért a haladókat sem hagynám ki a körből.

Itt vásárolható meg: Vapecentral.hu

 • 7/10
  Dizájn és anyaghasználat - 7/10
 • 8/10
  Zsebbarát/teljesítmény - 8/10
 • 8/10
  Ár/érték arány - 8/10
 • 10/10
  Íz, és gőz - 10/10
8.3/10

Összegzés

Kinézetben semmi extra, bár lehet hogy én untam rá egy kicsit. Számomra itt kezdődik az e-cigi. Egy jól bevált konstrukció, ami a mai napig az egyik legkedveltebb e-cigik közé sorolja. Van tőle jobb teljesítményben, adott méretben, de ez bevált és kész. Megéri a pénzét bárki bármi mond, a porlasztási technikáért , és a rugalmas állítási lehetőségért. Ez az élő példája, hogy nem minden specifikáció, ezt ki kell próbálni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük