A méltán híres iStick Pico 75W MELO 3 tankkal vs klónok 1. rész

Előszó

Az Eleaf termékek leghíresebb, legfelkapottabb terméke az iStick Pico 75W MELO 3 tankkal. Nem is véletlenül, hiszen ezzel egy hosszútávú tesztet folytattam 2 klón társával, hiszen a keresettségének nagy hátránya, hogy hemzseg a piac a klónoktól.  Így ez a teszt nem a rendhagyó modon fog lefolyni. Az első részben a klónok felismerését fejtem ki.

Klón vs eredeti

Kezdjük mindjárt azzal, hogyan tudjuk megállapítani melyik eszköz klón, melyik eredeti, akár már a kicsomagolás előtt.

Első jel – a doboz színmegjelölése

Az Eleaf is rájött erre a problémára, ezért változtatott a színmegjelöléseiken. Így már az újonnan, mostanában vásárolt készülékek oldalán ilyen színmegjelölést láthatunk.

Míg a klónokon, vagy a régen raktáron lévő készülékeken ez a fajta szín megjelölés látható. Mivel kelendő ez a termék, nehéz elképzelni, hogy van raktáron lévő, így inkább azokra értem, akik régebben vásároltak, hogy itt még nem kell megijedni.

Második jel – eredetiséget megjelölő matrica helye

Minden eredeti Eleaf termék dobozán kell lennie egy úgynevezett eredetiséget igazoló matricának, amely a doboz oldalán kell, hogy legyen. Van olyan klón, amin megtalálható a matrica, de a doboz hátulján.

Harmadik jel – szériaszám

Ezt már csak kicsomagolás után, de még a doboz kinyitása előtt tudjuk ellenőrizni. A eredetiséget igazoló matrica lekaparható, amelyen egy 4×4-es számsor látható. Ezt a számsort beírva az eredeti oldalra kapunk eredményt, jobb esetben azt, hogy ezt a kódot még csak egyszer írták be, rosszabban láthatunk egy nagy számot, vagy csak annyit hogy FAKE.
Az eredeti Eleafworld linket az Eleaf eredetiség ellenőrzés menüpont alatt is elérhetitek, nyilván ez a legbiztosabb.

Negyedik jel – a doboz tartalma

A doboznak tartalmaznia kell KIT esetén mod, tank, tartalékporlasztót, maximum 3-4 db o-gyűrűt: 2 db átlátszó 2 db rózsaszín (ha más szín van benne az gyanús),  angol nyelvű leírást külön a mod-ról, és a tankról, töltőkábelt, és semmi mást. Az Eleaf termékekben nem lehet más, ha például akkumulátort tartalmaz a bontatlan csomagolású doboz, az gyanús. De nem olyan régóta már lehet kapni a hivatalos Eleaf oldalon aksival felszerelt készüléket, ami 3500 mAh akkumulátort tartalmaz.

Ötödik jel – illesztések, minőség

Ha használtan vásárolsz iStick Pico-t, akkor neked ezekre kell figyelned. A modon és a tankon is találhatunk illesztési, minőségi problémákat.

 • A mod-on az akkumulátort lezáró kupak menete a klónos verziónál nem illeszkedik rendesen, ezért könnyen lehet rosszul becsavarni.
 • A kijelző plexijének homorúnak kell lennie, ha besüllyed, tehát nem követi a mod ívét, az hiba.
 • A mod alsó, és felső részénél nagy illesztési hézag
 • Oda, ahova a tank csatlakozik, ott a rézközép nem teljesen kerek az eredetiben, hanem csepp alakú. Nagyon nehéz észrevenni.
 • A mod alján ott kell lennie az iStick Pico felíratnak. (az extrém színek között van kivétel ami a fát, acélt, sárga acélt, és parázs vöröst jelenti)
 • A kijelzőn látható egy háttérszín a klónok esetében, az eredetin teljesen sötét.
 • Az akkumulátor kivétele után a beállítások elvesznek. ( pl. a beállított wattszám visszaugrik 75W-ra)
 • A tank szipkája lóg, túl nagy a játék.
 • Az e-liquid feltöltéséhez le kell csavarni a tank tetejét, az abban lévő tömítő gyűrű laza, kiesik.
 • A folyadékbetöltő helyének rekeszei sorjásak.
 • Talán a legegyszerűbb, de vásárlásnál sajnos nem egyszerű megoldani a számítógépre való csatlakoztatást.
  Ezen az oldalon lehet letölteni a programokat Windowsra, és MAC-re
  http://www.eleafworld.com/softwares-for-istick-pico/

Hatodik jel – működés

A fenti problémákkal nem is lenne nagy gond, mert az, hogy nem lehet frissíteni a firmware-t, hogy itt-ott nem olyanok az illesztések, e-liquid töltéskor kiesik a gumi gyűrű… zavaró, de annyira nagy problémák… Az viszont már probléma lehet, hogy a nem tudja leadni a 75 wattos teljesítményt. A két klónból az egyik, amelyiket teszteltem, csak körülbelül 20 W-ot tudott leadni, ami azért probléma, mert a MELO 3 EC porlasztója minimum 30 W teljesítményt igényelne. Hallottam már olyanról is, hogy a beállítási lehetőségek is hiányoztak a kis teljesítmény leadás mellett.

Összesítés

Mint ahogy írtam, 3db e-cigit teszteltem. Az eredeti kifogástalanul működött, amit a 2. részben jobban kifejtek. A másik két klón között viszont óriási különbség volt, és árban is jelentős az eltérés. Az egyikről hiányzott a eredetiséget megjelölő matrica, a másikon egy olyan volt, aminek a szériaszámát sokszor beírtak már. A lényeg, hogy ki lehet fogni jó fajta klónokat, de vigyázni kell, mert a kritikus hibákat a legnehezebb kiszúrni.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük