Betonszaggató! Aster RT MELO RT22

Előszó

A legnehezebb elektromos cigi méretéhez képest. A mod körbeöleli a tankot, egyfajta védelmet biztosítva neki, bár leeséskor nem sok értelme van a súlya miatt.  Tankja MELO kategóriába tartozik, de inkább a 300-ashoz, mint a 3-mashoz áll közelebb.

Használat

A 6mg-mos Hangsen e-liquidet hígítanom kellett 0-ással, amely a 3.8ml tartály 20%-a lett. Az ideális működési tartomány 40-100W leírás szerint, nekem 50W-tól volt kellemes a gőz porlasztása. Nem teszteltem e-cigiket hőtágulási szivárgásokra, de azt tudni kell, hogy ez a jelenség nagyon is jelen van. MELO RT22-nél viszont meglehetősen alacsony ez a tűréshatár.

Mod

A mod nagy súlya abból is ered, hogy egy 4400mAh-ás akkumulátor van beleépítve, mindemellett állítható a 0-100 W állítható a teljesítménye, továbbá állítani lehet a standard watt, bypass, smart, temp Ni, temp Ti, temp SS, TCR M1, M2, M3, amelynek jelentéseit a Beállítások, és a kijelzőn lévő jelentések menüpontban találjátok meg. Kialakításban eléggé egyedi, mint már előszóban említettem, ebből kifolyólag, korlátozódik a használható tankok száma. A MELO RT 22 2,2 cm átmérőjű, míg egy MELO 300 2,6 cm, így a mod kialakítása gátolja a csatlakoztatást.

Tank

A MELO RT 22-es tank DL kategóriába esik. Fő jellemzője, hogy nem a megszokott EC porlasztókkal kompatibilis, hanem a ER kategóriába esőkkel, azon belül is a legideálisabb választás rá, az ER 0,3 ohm ellenállásúval, aminek 40-100 W az ideális működési tartománya. Befogadókapacitás 3.8 ml, ami nem kicsi. A folyadék utántöltése nem csavaros módszerrel történik, hanem a tank felső részének oldalra csúsztatásával, bár itt csak egy része csúszik oldalra, nem úgy, mint a MELO 4-nél. A szipka alumíniumból van. A hőtágulási probléma az alsó illesztésből fakad, amelynek megoldását még tesztelem kell.

Összegzés

A hőtágulási problémától, és nagy súlyától eltekintve egy nagyon jó kis ár-érték arányú eszköz. Minden benne van, amivel fel tudja venni a versenyt egy iStick Pico 75 W-ttal.

Ajánlás

Kezdőktől a haladó felhasználókig. A porlasztó beszerzésén már érdemes az elején elgondolkodni, ha hosszútávra és első számú e-cigiként használjuk a készüléket.

Tank kompatibilitás

Minden olyan tank, aminek az átmérője 22,5 cm alatt van

MELO széria, kivéve MELO 300
ELLO széria
LEMO széria
Lyche

 • 8/10
  Dizájn és anyaghasználat - 8/10
 • 7/10
  Zsebbarát/teljesítmény - 7/10
 • 9/10
  Ár/érték arány - 9/10
 • 6/10
  Íz, és gőz - 6/10
7.5/10

Összegzés

Egyedi dizájn, kinek tetszik kinek nem, de ez teszi különlegessé, amelynek markáns fogása. NEm is a méretével inkább a súlyával van probléma, így egy kabát zsebet elég jól letud húzni. Kevés olyan eszköz van amely ilyen beállítási lehetőségekkel rendelkezik ilyen áron. 50W-os használat mellett hígítanom kellett a folyadékot mert erősebbnek érződik mint amilyen.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük