Mint a gyárkémény! Eleaf iStick Pico Dual 200W MELO 300 tank

Előszó

A gyárkémény megnevezés elsősorban a tankra értendő, mivel 100W-300W-ig van az ideális működési tartomány. A 100W is egy magas érték, de a 300W…
Ez a legerősebb porlasztós tank az Eleaf kínálatában jelenleg. A mod 200W-os iStick Pico Dual elnevezés az akkumulátor befogadásra utal… Tehát a mod a tankot teljesen kihasználni nem fogja tudni, de nem is feltétlen kell.

Használat

Természetesen ekkora teljesítményhez hígítanom kellett a 6mg,és a 0 mg-os e-liquidet 50-50%-ba. A tűzgomb megnyomásával szobahőmérsékleten tapasztalható némi reakció időkésés. De, miután bemelegszik a 6 porlasztó, akár 1,5 mp elteltével olyan gőzmennyiséget nyom ki magából, mint egy gyárkémény 120W-on is, és mindezek mellett az ízek is remekül kijönnek. Ami meglepő számomra, hogy kizárólag Wattage üzemmódban használható, pedig elvileg tudni kellene a Temperature SS üzemmódot is, de meg sem mukkan. A biztonság kedvéért kipróbáltam a Tria-ba is (az Eleaf Tria tudja a 300W teljesítmény leadást), de abban sem működött, bár a temperature beállítások semmiben nem különböznek egy 80W-osétól sem.

Mod

Kezdjük azzal, hogy ez a mod nem egy zsebbarát készülék, ez abból is fakad, hogy 2 db 18650-es akkumulátor befogadására képes. A lehajtható kis ajtón ábrázolják, hogy hogyan kell beletenni az aksikat a készülékbe.  Fogásra abszolút kézre esik, mérete ellenére marokba illő. A gombok puha tapintásúak, mégis érződik benne a minőségi összerakás. Beállítási lehetőségek között van: Wattage, Temperature Ni, Temperature Ti, Temperature SS, és Temperature M1, M2, M3, tehát hiányzik a bypass, és a smart. Fizikailag ez azt jelenti, hogy nincs kimeneti V visszajelzés a kijelezőn.

Tank

A teszt főszereplője az Eleaf legerősebb porlasztós tankja, ami a DL kategóriába tartozik. Ugyan említettem, hogy a használata a leírás szerint:  100-300W-ig van. Lehet alatta használni, de a porlasztás nem megy végbe teljesen, és emiatt mást ízt és érzést kapunk vissza, mint amit ideális esetben kapnánk. A Sextuple porlasztó elnevezés abból fakad, hogy a porlasztó 6 különböző szálon égeti a folyadékot (mintha 6 különböző porlasztó lenne egymás mellett). Ebből kifolyólag a képen is látható, hogy extrém nagy a porlasztó mérete. A vatta része hosszan helyezkedik lentről felfelé, így figyelni kell rá, hogy ne ürüljön ki teljesen az e-liquid a tartályból, mert hamarabb kapunk égett érzetet vissza, és nem utolsó sorban csökkentjük a porlasztó élettartamát. Az e-liquidet a tank felső részének eltolásával tudjuk utántölteni, ami jóval kényelmesebb mint a csavaros módszer. A szipka itt is műanyagból van.

Összegzés

Szerintem ez egy jó kis kombináció, bár lehet nem mindenki értene velem egyet, de ha már 300W, akkor használjuk is ki. Mint fent említettem, viccből beletettem egy Tria-ba. Csak 240W-ig csavartam fel, de olyan érzésem volt, mintha szűz tüdőre beleszívtam volna egy piros Priluki-ba. Nyilván van olyan, aki azt szereti, de ez egy elég szűk kör szerintem. Tehát elmondhatom, hogy nekem bőven elég 120W-on 2mp a tűzgombon, hogy kielégítse az igényemet, nem mellesleg ezzel a használattal kitartott az aksi is egész napra.

Ajánlás

Ilyen teljesítményekhez minimum haladóknak, és azoknak ajánlom, akik felhőt szeretnének csinálni.

A tesztelt darab 1 hétig volt használva, amely megvásárolható. Érdeklődni az eleafw@gmail.com-on lehet.

Tank kompatibilitás

LEMO széria
MELO széria
ELLO széria
Lyche

 

 • 7/10
  Dizájn és anyaghasználat - 7/10
 • 6/10
  Zsebbarát/teljesítmény - 6/10
 • 8/10
  Ár/érték arány - 8/10
 • 10/10
  Íz, és gőz - 10/10
7.8/10

Összesítés

Robusztus, és tekintély parancsoló dizájnja van, de a tank külső pereme kicsit lelóg, így egy tok mindenképp elkel a modra, nem mellesleg egy leejtésnél nagyobb a valószínűsége, hogy az rongálódik. Nem tartozik a horror ár-érték kategóriába, így ha beáldozzuk a méretet, viszonylag jó áron hozzájuthatunk egy íz, és gőz bajnok szetthez.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük