Személyes kedvencem! iKonn Total 50W ELLO mini XL tank

Előszó

Habár nincs állítási lehetőség, és nincs kijelző, de ettől függetlenül egy nagyon masszív ötletes kis kitről van szó. A tank, és az aksi is cserélhető, így az időtállósága borítékolva van. Tehát, nem az a tipikus iJust szériába tartozó eszköz, de eltér a többi iKonn szériától is. Az egyetlen közös nevező az: ELLO tank.

Használat

Mivel fix 50W-teljesítményt ad le a készülék, ezért hígítanom kellett a 6mg-os folyadékot, 0mg-mas, de meglepően kis mértékben. Csupán átlagban 15% 0mg-mos e-liquidet tettem az óriási 5.5 ml-es tartályba. Amint már említettem, nincs teljesítményleadást állító gomb, ezért a tankkapacitást sosem teljesen kihasználva korrigáltam a napközbeni igényeimhez a különböző erősségű folyadékokkal. Tehát, reggel erősen hígítottam 0-ással, napközben pedig csak minimálisan. A tank alsó részénél, ahol a levegőztetője van, tapasztaltam egy minimális folyást, de ez elenyésző volt a sok pozitív csalódás mellett.

Mod

Kialakításkor a zsebbarát méret volt a fő szempont. A képen is látszik az óriási 5.5 ml kapacitású tank szinte teljesen eltűnik a zsebben, csak a drip (szipka), és a tank teteje látszik ki. Mindezek mellett védelmét is biztosít a tank számára. A modba egy szokásos 18650-es akkumulátor való. A tűzgombot a mod alsó részének összenyomásával tudjuk aktiválni, és mindössze egy, az eszköz közepén lévő led ad visszajelzést arra, hogy működik. Fehéren világít a készülék, ha porlaszt,  lemerülés előtt villog, és pirosan ha lemerült vagy tölt.

Tank

Az ELLO mini XL kialakítás szempontjából DL tank kategóriába tartozik, de szájból tüdő elven is használható. A benne lévő HW1 single porlasztó 0.2 ohm ellenállással rendelkezik, ami egy -igen széles- 40-80W tartományban használható.  Egy másik készüléken kipróbálva elmondható, hogy 80W-on nagyobb a gőz, ami az íz rovására megy. Tehát a fix 50W használattal növelve a porlasztó élettartamát optimálisan van kihasználva a porlasztó tudása. A levegőztetője jól működik, de minimális különbség van ennek állításával, ezért is meglepő, hogy a levegőztető teljes elzárásával semmi nem jön a tankból, csak azt lehet hallani, hogy dolgozik. A szipka itt műanyagból van, ami azért is jó mert védi a fogzománcot.

Összegzés

Nagyon jól összerakott kis szett ez a iKonn Total 50W. Nálam megnyerte a zsebbarát versenyt, és mindezek mellett elég jó kis teljesítményt is tud nyújtani. Nyilván, azért hiányzik egy kis beállítási lehetőség, legalább egy teljesítményállítás.

Ajánlás

Merem ajánlani kezdőknek, és haladóknak egyaránt, mivel használható szájból tüdőre illetve közvetlen tüdőre is. Akik az e-liquidet maguk keverik, talán előnyben vannak, mert, ha sikerül egy jó arányt eltalálni, akkor nem kell sportolni a napközbeni öntögetésekkel.

Itt tudod megvásárolni: Vapecentral.hu

 • 9/10
  Dizájn és anyaghasználat - 9/10
 • 8/10
  Zsebbarát/teljesítmény - 8/10
 • 10/10
  Ár/érték arány - 10/10
 • 8/10
  Íz, és gőz - 8/10
8.8/10

Összesítés

Kinézetben az iKonn, és az ELLO jó párost alkotnak, mivel egy jó ár-érték arányú, mégis minőségi kit-et kapunk. Hiányzik a teljesítmény állítási lehetőség, de ha valakinek van egy jó e-liquid kombinációja, akkor talán nincs is szükség rá.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük