Érdekes kombó! iStick Pico Mega 80W Lyche porlasztós tankkal

Előszó

Második tesztem az Eleaf iStick Pico 80W választásra esett egy Lyche NC single 0.25 ohmos ellenállású tankkal. Hogy miért érdekes? Az iStick Pico 75W az egyik leghíresebb terméke az Eleafnak, és a 80W-os verzió egy kicsit nagyobb méretben, de árban kedvezőbb.  A Lyche porlasztós tank véleményezése megoszló, mert nehéz működésre bírni.

Használat

Azzal kezdeném, hogy a 6mg-os folyadékot 75 %-ban 0mg-ossal kevertem. Igen, 75% 0-ás, és csak 25%-ban 6. Ez a tank, és a benne lévő porlasztóból fakad, ugyanis 40-60W között van az optimális használat. Ezalatt nincs tolerancia, mert nem megy végbe rendesen az égés, és szörcsög, köpköd. 60W felett ízt veszít, ellenben a gőz intenzitása emelkedik. A modot lehet használni Temperature SS módban is, amit 250 °C-ra korlátoztam.

Mod

A mod nagy előnye, hogy 26650-es akkumulátor befogadására is képes, úgy, hogy megtartotta kompakt méretét. Természetesen a készülék rendelkezik egy beépített adapterrel, amely lehetővé teszi a 18650-es akkumulátor használatát is. A 75W-os a jól ismert Pico-hoz képest mindenben egy kicsit nagyobb, például a kijelzőnél és a tűzgombnál. Ez a készülék már rendelkezik olyan beállítási lehetőségekkel, amellyel testre szabhatjuk az e-ciginket a tank típusához mérten.
Beállítási lehetőség bőven vannak: Wattage, Bypass, Smart, Temperature Ni, Temperature Ti, Temperature SS, Temperature M1, M2, M3

A további beállítási lehetőségek, és a kijelzőn lévő piktogramokat bővebben az tudásbázis menüpontban találjátok!

Tank

Az Eleaf Lyche porlasztós tank a DL kategóriába tartozik, azaz egyből tüdőre verziós. Amint már a használatban is írtam, szélsőséges jellemzőkkel rendelkezik. Eléggé szűk az optimális működési tartománya, mindezek mellett a gőzképzése alacsonynak mondható (lehet hogy folyadék függő, mert én 70 PG/30 VG-t használok, ami inkább az ízre összpontosít). Ellenben nagyon jó technikai megoldásokkal rendelkezik, mint például az utántöltőnyílás, ami egy egyszerű tekeréssel megnyitja a tank utántöltő részét, a levegőztetője pedig nem alul helyezkedik el, hanem felül, és mindezek mellett kiemelkedően magas a hatásfoka.

Összegzés

A legjobb mod, ami eddig a kezemben volt, rengeteg beállítási lehetőséggel, nagyon jól tankra lehet szabni. Az, hogy nem 2 db 18650-es aksi kell bele, hanem 1 db 26650, mindezt úgy, hogy jelentősen nem növeli meg a méretét, példaértékű. Az Eleaf jól megálmodta a készüléket, mégis valami félresiklott a tank készítésekor. Sokan panaszkodnak szörcsögésre, köpködésre a neten. Fontos a jó folyadékválasztás, és, hogy betartsuk a minimum 40W teljesítményleadást a modtól.

Ajánlás

Haladóknak ajánlom a DL tank miatt és azoknak,  akik szeretnek a beállításokkal játszadozni. Mindkét tétel ár-érték arányban kiemelkedően jó, főleg, ha azt vesszük alapul, hogy a mod 80W létére a 75W-os testvérétől olcsóbb, és a tank is kedvező áron beszerezhető.

A tesztelt darab 1 hétig volt használva, amely megvásárolható. Érdeklődni az eleafw@gmail.com-on lehet.

Tank kompatibilitás

LEMO széria
MELO széria
ELLO széria
Lyche

 • 8/10
  Dizájn és anyaghasználat - 8/10
 • 8/10
  Zsebbarát/teljesítmény - 8/10
 • 9/10
  Ár/érték arány - 9/10
 • 2/10
  Íz, és gőz - 2/10
6.8/10

Összesítés

Méretre megfelelő, súlyra a teljesítményhez képest könnyű. Megjelenésre impozáns látványt nyújt. Ár-érték arányban pedig kevés e-cigi előzi meg. Ízre teljesen jó, és a levegőztetője példa értékű. Ahol elvérzett az a gőz mértéke, és a korlátozott működési tartomány, de ez persze csak a tankra értendő.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük